Всички категории
EN

Текущи събития

Начало>Статии>Текущи събития

Следите от въглероден окис могат да лекуват възпаление

Време: 2021-05-11 Хитове : 63

aw0bw-wfm4o

За повече информация, моля, щракнете върху Натриев хипосулфит


Известно е, че въглеродният окис е токсичен и вдишването му в дихателните пътища може да причини увреждане на мозъка и дори смърт, но следи от въглероден окис могат да помогнат за намаляване на възпалението. Учени от Германия и Холандия разработиха нов начин за лечение на възпаление с бавно освобождаване на карбомоноксид чрез фотодинамична терапия.

Фотодинамичната терапия е чрез селективна фотодинамична реакция за унищожаване на болна тъкан, инжектира се в човешкото тяло или покрит с фотосенсибилизатор или кожата, и позицията на светлинно облъчване лезии със специфични дължини на вълната, фотосенсибилизаторът ще произведе токсични вещества за унищожаване на лезии. Изследователи от университета в Йена в Германия и университета в Лайден в Холандия са открили, че подобен подход може да активира молекулите на въглеродния окис в тялото и повърхността на тялото.

Преди това молекулите на въглеродния окис са се отделяли от съхраняваните материали, които обикновено се облъчват със сини или ултравиолетови лъчи. по-вреден. За да решат този проблем, изследователите са опитали с фотосенсибилизатор в манганови карбонилни съединения, съдържащи въглероден оксид, и след това са използвали червената светлина по-сигурно, фотосенсибилизатора за енергия и преноса на енергия към мангановите карбонилни съединения. Мангановите карбонилни съединения, за да получат достатъчно енергия, могат да отделят молекули въглероден оксид.

В следващите експерименти изследователите добавиха пластмасово влакно към фотосенсибилизатора и мангановото карбонилно съединение, за да направят мрежата от влакна, и след това покриха повърхността на кожата с възпаление с облъчване с червена светлина, за да излекуват възпалението на раната. Но изследователите казаха новото. терапията остава да бъде проучена допълнително.

Свържи се с нас

Присъединете се към нас и бъдете първите, които ще научат за нашите най-нови продукти и промоции.

Горещи категории